dimarts, 13 d’octubre del 2009

AL MAL TEMPS, MOLTES GANES !!!

I tot comença amb la compra d´un ticket !!!!
Sembla mentida, però actualment per anar a segons quins indrets del Pirineus, s´ha de comprar entrada !!!! és el cas d´Ordesa, que per arribar a la part superior del pàrking, s´ha d´adquirir el corresponent ticket.
En tot cas però, ja que no podem fer l´aproximació a peu, adquirim el corresponent bitllet i ens endinsem en una de les fagedes més boniques de tot el Pirineu.


Així ho corraboren les imatges, sembla "El senyor dels anells".

Dins el grup tenim a la familia de l´Ivàn, que intenten per primer cop l´ascensió al Perdut per Gòriz ( no com nosaltres que aquest és el TERCER intent !!!, sempre per Gòriz, la meteo ha estat adversa). Nomès hem aconseguit fins el moment el cim del Perdut per Pineta ( per la normal i per la cara Nord)


Des de Gòriz observem el paisatge i destigem que a l´endemà poguem tenir una bona jornada.
Però Gòriz no falla, tota la nita la passem amb vent, a les 6:30, no podem sortir, ja que plou, i no es fins les 8:30 que decidim començar l´ascensió i veure si podem assolir el cim del Perdut.

Poc a poc anem assolint metres, surt l´arc de santmartí, i sembla que el dia va millorant, tot i això el vent fa acte de presència i no permet treure´s cap capa de roba.
A l´alçada del llac gelat, que sembla la platja del cap de creus ( per la quantitat d´onades), el cim del Perdut apareix i despareix, per la força del vent, en alguna de les finestres però, podem veure l´estat de la via, amb una enfarinada dels últims dies.
A l´alçada de "l´escupidera" tot es pedra i encara que portem
els grampons, no serà necessari col.locar-los.
I ja som al final del trajecte, hem tingut alguna baixa, però entre nosaltres el "cuñao" de l´Iván forma part del grup "vencedor".
Ja al cim les vistes són d´allò més increïbles, hem tingut sort, avui ningú donava un duro per l´ascensió i vet aquí que podem disfrutar de tot allò que ens envolta.

En el descens hem d´anar amb un xic més de cura, però sense problemes arribarem a Gòriz, no la familia de l´Iván ens deixarà ja que la "pilarica" els reclama. Nosaltres ens quedem, ja que algú s´ha de treuna "la espinita clavada" i intentarem assolir un nou cin a l´endemà.

1 comentari: