diumenge, 2 de juny del 2013

ESCOLTAR A LA MUNTANYA

Pugem dissabte 1 de Juny ( aniversari de la Salvi !!! moltes felicitats !!!!!) cap a Erts (Andorra), ja que avui dormirem d´Hotel ( regalito, regalito ..... Hotel Palomé) tot i que no sabem si aprofitarem massa l´habitació, ja que a les 6:00 de la matinada la abandonem per anar a buscar al Xic que ha dormit a la furgo.


La idea és pujar el Comapedrosa i intentar baixar per la Canal de l´Alt, ja que sembla que està en condicions ( porta uns dies nevant i pot ser una opció). Per avui donaven una mica de núvols al Nord, però que progressivament obririen ..... bé, els núvols al trobar-nos amb el Xic hi són, i un lleuger plugim també. Els hi explico que avui haurem de portar els esquís a l´esquena una estona, ja que sortim de 1600 i encara que hagi nevat, fins els 1900/2000 no trobarem neu, per tant ......esquis a la esquena i cap amunt.


 A la Cota 1900, a la zona de la Obaga de la Coma, podem calçar esquís, aqui la Salvi diu que no ho veu clar  (portem ja una estona sota una pluja lleugera) que fer el cim en aquestes condicions per a ella no val la pena, els núvols, la pluja, tot plegat no li fa el pes, a més com va amb el Xic i amb mí sap que tot i la promesa d´anar a un ritme "controlat" no serà així, que ens deixar escapar com un globus ple d´aire i que disfrutem ( que ella ho farà de l´hotel, la banyera i el llit !!!! claus del cotxe i avall que ja sap com anirà tot plegat ...)


Bé, efectivament al Xic i a mi ens mou més la il.lusió d´aconseguir fer el cim ( el Xic per primera vegada) esperant que de sobte la muntanya ens regali una d´aquelles sorpreses inesperades .... que obrirà, que obrirà!!!!! ens anem repetint el Xic i jo, mentres anem fent petjada a la neu humida. En tot cas la Salvi tenia raó, no en sabem de portar un ritme controlat ...... aquest Xic !!!!


Per moments però la cosa empitjora, just a la zona de les Canyarques on l´itinerari fa un gir marcat cap a nordest, en una zona de desnivell acusat, la visibilitat es nula, directament no veiem res, tot es blanc, puges o baixes, esquerra, dreta, tot és igual, tirem de gps, i podem fer metros fins arribar a les primeres basses de l'estany negre, aquí encara la situació és mes compromesa, el vent a augmentat, la sensació tèrmica es molt baixa ..... això sumat a que fa estona que intuim, veiem, sabem que no obrirà .... avui no toca !! a més tenim una baixada que es presenta ... divertida. Ens mirem amb el Xic ... avall !!!!! canvi a MODO DESCENSO. Sembla que la muntanya apreta però no ofega, ens dóna uns minuts per observar el recorregut de descens, no cal dir res .... corre, corre avall que encara podrem fer uns giros interessants !!!!!!


Fins i tot per un moment, pensem que potser ara que hem decidit baixar.... potser obrirà ( que som d'inocents !!!), no cal mirar enrrera, només endevant ( amb els forats que hi han encara ens fotrem una bona patacada) així que disfrutem de la neu a la part alta i baixa del recorregut, no millor podem gestionar la quanitat i qualitat de neu, fins i tot estem contents de la decissió, ja que ens ha permés fer una bona baixada, i uns 1000 mts de desnivell, així tot i el gust a comiat de la temporada .... estem satisfets.


Moltes vegades ens poden més les ganes que una altre cosa, i alguna vegada s´obté la recompensa, però sempre cal "escoltar a la muntanya", ja que com una amiga després em va dir ... escoltar-la és respectar-la !!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada