diumenge, 3 de maig del 2009

MONCAYO AL 95%

Si una paraula defineix al Moncayo és "sorpresa". Sorpresa, per la seva alçada a l´ubicació on es troba ( no obstant, és el cim més alt del sistema ibèric), Sorpresa per la duresa de les seves condicions ( el "cierzo", el castiga sense descans), Sorpresa per la perillositat de la seva ruta normal ( gent inexperta, sense material, etc.), Sorpresa per la quantitat de neu que hi podem trobar ( aquest any més que mai !!!), Sorpresa per deixar-nos trepitjar el seu cim quan la probabilitat de pluges era del 95%.


En tot cas però, qui no arrisca no "pisca" i és per això que a les 6:00 del matí, els membres de l´EGAN i el Rafa (germà de l´Iván), sortíem de "Zaragoza", per intentar assolir els seus 2314 mts d´alçada.

Des de el Santuari de la Verge del Moncayo (punt de sortida) a 1600 mts, només teníem el pensament de si la muntanya ens deixaria fer quelcom, i entre tots, el més nerviós el Rafa, per allò de ser la seva primera vegada.


Moltes vegades, quan pitjor ho veus, millor surt l´aposta, i es així com finalment, arribem al cim principal del Moncayo, amb molt de vent O CIERZO com aquí l´anomenen, ens hi estem el temps just, unes fotos i un brindis amb CAVA per l´ascensió, ens felicitem tots plegats, però sobretot felicitem al RAFA, que entre abraçades ja pensa en la baixada, que és el que més el preocupa.

De retorn, pensem en fer-hi una visita al cim secundari San Juan, 2283 mts., per posteriorment retornar al punt de sortida entre les mateixes boires que ens han vist sortir.


Ja al cotxe, el Rafa demostra la seva gran alegria i parla d´altres visites a cims de l´Aragó, Rafa nos vemos en Benasque !!!!

Sorpresa: La sorpresa és una emoció causada per allò que el subjecte no s'espera

Sorpresa: Colpir l'ànim d'algú una cosa inesperada, meravellar algú amb quelcom d'inesperat, d'incomprensible.

1 comentari:

  1. Felicidades Rafa por tu "primera vez"....para mí aparte de una gran sorpresa, ha sido una tremenda alegria compartir esta cima contigo, y lo dicho, nos vemos en Benasque.

    Por otra parte, felicitar al Cap de sortida por el maravilloso, fantástico, espectacular, super organizado fin de semana en Zaragoza....ostras!!!.. si el cap de sortida soy YYYOOOOO!!!!!

    ResponElimina