divendres, 2 d’abril del 2010

FONTBLANCA, YING-YANG

Avui toca sortida de parella, o de ying ( principi femení) i yang ( i no és que m´hagi tornat xinés !!! és que correspón al principi masculí). Avui va d´aixó, de la dualitat de les coses, sense un, no existeix l´altre ( com a la nostra parella ...... oh,oh,oh!!!). L´objectiu de la sortida és entrenar per al Juny (Denali), però també passar-ho bé. La Fontblanca, té segurament una de les pales més impresionants d´Andorra, i a més com l´últim cop que hi vàrem ser el yang va fer cim, però el ying no ( victòria/derrota), doncs AL ATAQUER !!!.
Avui el dia pinta bé, sense núvols ( però s´ennovularà) i tenim neu des de la sortida ( que desprès no hi serà). Així doncs anem pujant, ens decidim per la ruta que remunta cap a la Coma del Mig per un corredor força dret ( el grup que portavem devant ha obert traça cap a la portella de Rialb, ruta que aprofita el grup que va darrera nostra) és a dir anem al revés de tota la gent ( aventura/seguretat). Creiem que podrem remuntar tot el corredor amb els esquís, però la capa fina de neu nova damunt d´una capa gelada, fa que al final tinguem que treure esquís i remuntar a les braves ( esquís en mano !!).

Desprès d´un falç pla, i d´un gir de 90º, devant nostre apareix la Pala de la Fontblanca, i encara que hi ha neu nova, existeixen molts trossos amb neu dura, que fa que montem les ganibetes per progressar, tot i que no eviten algun que altre ensurt.

A la part alta de la pala, la progressió es fa molt complicada, ja que es troba força gelada, fet que ens obligarà a anar amb cura en el moment del descens, i és en aquest punt que van apareixen els núvols que per altre banda no semblava que apareixerien.
Un cop al cim, l´engoixa del flanqueig es converteix en tranquilitat i tot i que fa vent, gaudim en solitud del cim. Sembla mentida, em estat veient gent per aquí i gent per allà, i resulta que ara no hi ha ningú en aquest tros de muntanya ( al sortir, n´arribarà més)
Ara tocar calçar esquís i baixar ( contrari de pujar !!!!), on abans hi havia problemes, ara hi ha solucions, la neu que abans era dura, ara està perfecte estat per baixar. Quan abans ens allunyaven de les pendents fortes, ara ens hi avoquem voluntariament, EL MÓN AL REVÈS !!!

I per finalitzar, quan arribem al cotxe resulta que fins i tot ell n´ha trobat el seu YING !!!! ( ep !!! la "NENA" de al lado del coche ya tiene YANG !!!). Ara nomès toca trobar l´oposat d´un dia de muntanya, tranquila, sense gent, asfalt, ni preocupacions ........... EFECTIVAMENT ANAR DE COMPRES A L´AVINGUDA MERITXELL !!!!!! ( maldita teoria !!!!!!)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada