dissabte, 30 de juny del 2012

MOMENTS IN SANT ANIOL

Moments visctus al Barranc Sant Aniol .... millor barranc ....... millor companyia !!!!

La qüestió era fer quelcom a la zona de la Garrotxa, amb hores per davant ( ja que en breu marxàvem cap a Còrsega a fer barranquitos buenos) així que vàrem decidir fer Sant Aniol i a l´endemà Les Canals.

Cal demanar permís previ pel descens de ambdós barrancs, aquí teniu la pàgina on podeu demanar els mateixos ( amb 15 dies d'antelació !!!!!)  sol.licitud permís.

Actualment no es possible passar de la Barrera de Sadernes, encara que arribis abans de les 9:00 i encara que sigui entre setmana  (això aplica a l´estiu) per tant ens esperaven més hores d'aproximació i de retorno, però som animals de difícl derrota, per tant cap amunt !!!!

Cal comentar que tot i que l'aproximació és llarga (3 hores des de Sadernes) bé paga la pena, al final com aquell qui diu, en fas dos activitats en una, SENDERISME + BARRANQUISME. Les vistes de la capçalera del Barranc un cop estàs flanquejat l´última part de l'itinerari d´accés són brutals, us les recomanem !!!

Tot plegat, 8 hores d´activitat entre aproximació, descens i retorn. Al barranc trobarem moltes possibilitats de fer ràpels, destrepes, i salts, aquests últims faciliten molt que el ritme de descens sigui continu i dinàmic.

Els punts més famosos dels descens del Sant Aniol són dos ben diferenciats, el primer és en el ràpel de 40 metres o Salt de la Capa, tot i que segons algunes fotografies que he trobat, el Salt de la Capa correspón a un altre ràpel que podem trobar més avall, d'uns 15 metres ( i que algú de nosaltres vàrem saltar des de uns 8/9 metres)  i que es supermegabonic !!!!

L'altre punt conegut és el Salt de Brull, que és on finalitza el barranc, amb un cascada de 30 metres seguida d´un de 8 i que en el seu moment havia pogut saltar, però que en aquesta ocasió no va ser possible, però bé, amb tot el que portàvem al damunt, va quedar una quelcom arregladet. Ara només tocaba tornar al cotxe i a fer la costellada al càmping d´Oix on la resta de companys ens esperava, així doncs bon profit !!!



Els 8 socis EGAN que vàrem realitzar el descens del Sant Aniol, saltant tot allò que es va poder saltar !!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada