dilluns, 17 de maig del 2010

CIM .... I NO ENS PODEM QUEIXAR !!!

Bon dia Toni ja estas despert ?
Crec que no podré anar a Andorra.
Et truco
5:30 am
( Fi del missatge)
Tot comença quan amb el Toni comentem d´anar a fer alguna cosa ràpida el diumenge, ja que el dissabte tinc barranc i dinar amb amics ( per cert el Barranc de Carme del dissabte "espectacular de condicions" i companyia). Així doncs desprès de descartar Puigmal per Núria per la nostra economia, ( el cremallera dispara el pressupost !!!) decidim anar a Andorra.
Al aixecar-me noto que la meva esquena no respon a la meva voluntat, i que semblo un robocop al que li falta oli. Veient les meves condicions físiques, intento contactar amb el Toni, però en ple s. XXI encara hi ha gent que no "domina les tecnologies" i desprès de trucar-lo i no poder parlar-hi, només em queda, pujar a Igualada per dir-li en "persona". Segons vaig pujant però, m´autoenganyo pensant que em trobo millor ( mentida !!). Total que ens trobem a l´hora convinguda i li comento el problema, em prenc un iboprufé i l´enganyo també a ell per fer-li creure que estic en "condicions" de intentar quelcom.

La idea és anar a fer Pessons, the sun is shining !!! que diria la cançó, però passem Canillo i ......A PLE MES DE MAIG CAUEN VOLVES DE NEU !!!!! , cel tancat, gris i amb una meteo dolentíssima, total que decidim anar a la vall d´Ordino, que sembla que fa mes bó. Passem pel coll d´Ordino, i segons anem enfilant cap a l´estació veiem per sorpresa nostra com la carretera és ben BLANCA !!!! torno a repetir CAUEN VOLVES DE NEU A PLE MES DE MAIG ????, potser és el vent, potser que l´iboprufé és droga mala, però la carretera és ben blanca !!!!! Total a peu de pistes d´Ordino, ens calcem els esquís més per honor que per una altre qüestió, i vinga amunt !!!

Bufa el vent i això fa que de tant en tant s´obri alguna clariana passatjera. Com que anem a "piñón" ( com la resta de gent que ens anem trobant) m´oblido de l´esquena, tot i que de tant en tant una fiblada m´ho recorda, però és soportable. Inicialment la idea és arribar fins al coll de les portelles, però tenim el Pic d´Arcalís tant aprop que fem un intent. El fil de carena que tenim per devant sembla que no estigui en condicions, però ho volem probar. La neu és inconsistent i el vent ens la llença a la cara, portem la meitat i triguem massa en fer-ho, ja que els passos s´han de mirar dues vegades. Avui NO TOCA !!
Tornem al coll. Però no ens enganyem, a mi m´agrada fer cim, no ho puc evitar !!!, i com que anteriorment ens han comentat tot pujant que també es podia fer el cim que hi ha entre el d´Arcarlís i el Cataperdis, que segons ens diuen, és el Bony de la Coma (o alguna cosa semblant, coses del vent !!!), cap allà que anem.
I ara sí, podem dir que tot i l´esquena, tot i el mal temps, tot i el canvi de vall, tot i l´horari, tot i l´intent de l´Arcalís, ....... tot i ........ NO ENS PODEM QUEIXAR !!! hem fet cim. Cosa impensable a les 5:30 am.
Ara toca baixada, la neu tot i pols, a la part superior és molt canviant, però a partir del Coll de les Portelles, si encara queden cames, pots dibuixar una bona línea. Decidim llençar-nos pel tub de la pista negra de la Canal Gran, ja que encara no s´ha llençat ningú. Hem de parar compte amb la neu, ja que n´hi ha força, però al final la baixada es fa sense problemes.

Un cop al cotxe, veiem l´asfalt, sembla mentida, en ple més de Maig la neu que hi ha per arreu, aquest any pel que fa a l´esquí de travessa, TAMPOC ENS PODEM QUEIXAR !!!! .... ara l´única cosa que es queixa és la meva esquena ..........FISIO !!!!!

2 comentaris:

  1. Un dia perfecte o casi (si encara hi ha gent del Madrid) Qui ho diria la carretera d'ordino amb neu igual que en ple hivern.
    La gent vanyanse a la platje i nosaltres amb un fred insoportable, que maco això d'esquiar.

    Encara hi han homes, homenets i cagamandurries l' Oscar supera totes tres categories, despres d' una pujada infernal encara va tenir moral per demostrarme que es això d' esquia...
    QUE VAGIN BE LES SESIONS DE FISIO
    Toni

    ResponElimina
  2. Ei Toni, tu si que ets un tio .... i PARE DE FAMILIA !!!!, paraules majors diria jo. I això d´esquiar ho hauríem de veure, que de baixada, com diu la dita, fins i tot la ..... baixa. al final però, tot fet, cim, compra, i horaris per arribar aviat a casa, PLENO AL 15 !! Una abraçada,i per cert .... la fisio la tinc a casa !!!! je,je.

    ResponElimina