diumenge, 29 de juliol del 2012

DE LA PICA AL MONT BLANC !!!!

El dijous 26 a les 7:40 de la matinada, el Xavi, el Ivan, el Carlos, la Salvi i jo, vàrem assolir els 4807 metres del Mont Blanc per la ruta de Góuter !!!!!!!!

El dimecres feiem l'accés al refugi de góuter des de Mount Lachat, ja que el tren que circula fins al "niu de l'aliga" es tancat per obres, i això feia augmentar l'accés al refugi en 1 hora més, per tant passava de les 6 aproximades a unes 7 hores, amb un desnivell de 1700 mts !!!

Com sempre l'accés a Góuter es fa per la seva aresta, on instal.len cables, etc. per facilitar l'accés. Entre boires arribavem a Gouter on no hi teniem reserva, però ens havíen"garantitzat" que podríem dormir al menjador.
El problema és que com a nosaltres, això li havien dit a més de una cordada, o potser a més de 10, o més de 20 !!! és a dir després de sopar ...... la guerra !!!! la Salvi va dormir damunt una taula de menjar, el Carlos en les butaques, l´Ivan al peu de la recepció i el Xavi i l'Oscar ..... sota les taules, amb un entorn molt ...... "loving", però a la 1:00 ja estavem desperts ( esmorzavem a les 2:00 !!!!) i a les tres a caminar sommiant !!!
El dia va ser perfecte, sense fred, sense núvols, amb un vent molt fluixet ( donàven 10 km al cim) i tot va anar com una seda. La cordada Salvi+Oscar va anar devant ( amb Salvi com a directora) i la cordada Ivan + Carlos + Xavi van seguir l'estela de la "dama blanca".  Així a les 7: 40 coronàvem el cim del Mount Blanc, amb una vistes increïbles !!!

Tot seguit, desferem camí i després de fer 2700 mts de desnivell negatiu ( com les nostres cames que estàven negatives) vem tornar a Mount Lachat per arribar a la civilització.

L'`èxit d'aquesta ascensió depenia en molta mesura de la aclimatació que vàrem realitzar al Mount Blanc du Tacul de 4248 mts. i que es va realitzar entre diumenge i dilluns des del Refugi de Cosmiques.


El diumenge tal i com teniem previst vàrem pujar a Cosmiques. Amb algun canvi ja que donàven ràfegues de 80 a 100 km de vent i molt fred a 3500 /4000 mts, per tant vàrem decidir anar a dormir al refugi de Cosmiques per atacar el dilluns el Tacul de 4248 i no plantar tendes que era la nostre primera intenció.


Tot i que per dilluns al matí dónaven encara molt de vent, vàrem apostar per si entrava més tard poder realitzar el nostre procés d'aclimatació, així que dilluns a les 6:15 estàvem preparats per l'atac als 4248 mts del Tacul ( Cosmiques es troba a 3615 mts - tot i que s'han de baixar fins al plateau per anar a buscar la ruta d'ascens)
Al llarg de la ruta es superen diferents ressalts, seracs, esquerdes, que fan imprescindible anar encordats, i tenir coneixements de progressió glaciar. Les cordades vàren ser, Salvi+X.Elvira  i Carlos+Ivan+Oscar ( per un tema de pes ..... els quilos de les mateixes !!!!) així que en aproximadament 4 hores feiem cim, després de superar l'ultim ressalt rocallós que li dona una mica "d'ambient" a l'ascensió !!!!!!

Amb el cim a la butxaca, ens quedava baixar ràpid, ja que el vent que s'havia previst, començava a fer acte de presència. Teníem temps per disfrutar de les vistes, la ruta dels 4000 mils ( que havíem fet l'Ivan i jo al 2008), Dent du Geant, midi .....però tocava baixar amb compte, ja que tot el ressalt rocallós es trobava amb molt de gel, per tant calia parar atenció.


Ja al refugi, recollíem trastos, i tornàvem a l'Agulla du Midi per la seva famosa aresta blanca, on trobarem algun que altre problema d'aglomeració i bloqueig mental ( alguna japonesa que es va veure fora de lloc !!!) però a les 17:00 ja estem a Chamonix novament mirant la meteo per plantejar l'atac al Mont Blanc.


La meteo pels següents dies ens deia que el dimecres no faria bó, i que semblava que el millor dia per atacar era el dijous, per tant es va retrassar el nostre pla per pujar a Góuter fins a dimecres. D'aquesta manera s'intentava que aquells que ho provàven  per primera vegada ( Salvi, Carlos i Xavi) tinguessin les majors provabiltiats d'exit possible, i que no vàrem tenir l'Ivan i jo quan al 2008 ho vàrem intentar per aquesta ruta ( però que gràcies a això, pocs dies desprès ens oferia la possibilitat de fer el cim del Mont Blanc per la ruta dels 4000 mils).  


Entre mig de tot plegat encara ens va donar temps a fer una ferrata el dia de descans i que ens va oferir unes vistes immillorables del massís, per tant no cal dir que la setmana als Alps ha estat d'allò més satisfactòria, per tant ara només quedar pensar en més maneres d´arribar al cim d´aquest gran colós, qui sap ..... potser esquís ?

Gaudiu com nosaltres de les experiències viscudes:

2 comentaris:

  1. Una semana espectacular.... Qué más se puede pedir??..Se han cumplido todas las previsiones que teniamos, la meteo nos ha acompañado, el Mont Blanc nos ha mostrado su "cara amable"... bueno, algo más si que se podría pedir...eh??? Oscar....., a ver si no somos tan "legaletis", que todavía me duelen los dedos de tanto bajar.. joer, que por la via del tren era la mitad de tiempooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Ya tu sabes mi brother, yo las cosas las acabo como tocan, de principio a fin !!!! no valen "atajos". Si los "talismanes" funcionan ..... tenemos proyectos para años !!!. Ha ido todo tan bien que incluso parece que ha sido fàcil, verdad? Però .... ya sabemos el trabajo que hay detràs. Muy buen trabajo de todos, aunque tendremos que hacer "recuperaciones" de alguno de los alumnes, verdad amigo "evaluador" ?

    ResponElimina