dimarts, 11 de setembre del 2012

QUI LA BUSCA ..... LA TROBA

Aquest any no pot ser més rodó, finalment un altre objectiu aconseguit ( i mira que n´hi han !!!), feia un parell d'anys que perseguia realitzar la Via Ferrada de la Foradada del Toscar, aprofitant la combinació amb alguna de les activitats a Benasque ( i mira que no han estat poques) però sempre hi havia quelcom que no permetia fer-la., la meteo, el temps, les ganes .....

Doncs bé, al final sense gairabé buscar-ho, aquest cap de setmana ha sorgit la oportunitat. Aprofitarem que som a la vall per intentar  l'Aneto per Coronas, el matí del dissabte ens apropem gairabé fins al primer esglaó amb el cotxe del Lluis ( l'Anna ho fa a peu ja que es més esportista que nosaltres!!!), ja que la pista d'aproximació es pot fer amb 4x4, i ja sabem com les gasta el LandCruiser del Lluis ......


Al arribar ja hi veiem gent enganxada a la primera part, nosaltres però aprofitarem per esmorzar, amb la xerrera ens hem passat l'últim bar on podíem fer-ho ( ara ja sabem que hem de fer per perdre kilos .... xerrar i xerrar !!!!). Però no ens quedem pas amb gana, ja que portàvem "bocadills" de casa. 


L'accés doncs immediat ( si tens 4x4 = 16) en cas contrari 20 min., i allà que ens aproximem immediatament. La primera part de la via es realment bonica, molt vertical i buscant sempre la part més estètica. Un cop ets al capdamunt de la primera agulla o cim ( en farem un segon)  les vistes són magnífiques i el fet de trobar-se en una agulla sempre motiva ( semblem voltors !!!).
  

 Desprès s´inicia un descens per fer-nos arribar a un pont prou curiós per la seva construcció, sobretot per les reixes que han utilitzat per fer la part inferior, i  a partir d´aquí ja anem superant diferents terrasses per assolir el segon dels cims. 

Un cop aquí baixarem per camí ( o per tartera si ets de l'EGAN !! ) i en aproximadament 2:30 ja tornem a ser en el cotxe, tot just per "olorar" com tornar a entrar més gent a la ferrata ( resulta que és prou sol.licitada !!!) realment, val la pena fer-hi una visita .... o dos !!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada