dimarts, 27 d’agost del 2013

FERESTEGA, SALVATGE, AUTÈNTICA ..... MONTSERRAT IS DIFFERNT !!!


Diumenge quedem Xavi, Julia, Eloi , Jose, Salvi i jo per anar a fer el descens del Clot de la Sajolida, ja que ara és possible realitzar el seu descens si es demana el permís corresponent ( permís del patronat de la muntanya de Monsterrat).

A més aprofitarem per realitzar també el descens del Torrent del Pont, canal equipada també per a ser remuntada amb cordes fixes.

Així, quedem a les 7:50 a casa per començar a caminar ales 8:00 ja que hem quedat amb l´Eloi i amic a la entrada del barranc a les 9:00, per tant cal sortirà de la Vinyanova ....viento en popa a toda vela !!!


Tenim una hora d'aproximació fins a la capçalera del barranc, però com "és d´hora" i el camí és a l'ombra, es va fent prou bé, i complim l´horari establert, així com també el compleix l'Eloi i el Jose, que han arribat uns minuts abans que nosaltres, desprès de les presentacions i retrobaments oportuns anem cap a la capçalera per equipar-nos i entrar al mateix.


Al principi hi ha petits ressalts que es poden desgrimpar, i més si el qui va devant és l´eloi ja que fins i tots els petits ràpels els desgrimpa, fins que arribem a algun que ja és una mica "exposat", per tant comencem amb petits ràpels que ens anem repartint per parelles.


Les instal·lacions són típiques montserratines, envellides, escasses ( 1 sola anella), per tant estem com sempre a la zona salvatge de Montserrat,  una zona que ha estat descoberta a base de material casolà, èpoques de descoberta i valor, molt de valor. Però tot i el material el seu descens és totalment factible.

La zona més bonica és la que empalma un seguit de ràpels de 12 a 20 metres, i que ens portarà fins a la part final de la Canal, tot un seguit de blocs de pedra que formen la estructura que s'anomena el pont i que és la part de barranc que realitzarem a continuació.


Hem fet el descens en unes tres hores, i ara encara ens queda el tram d'abaix que és força més curt i també amb ràpels més curts, molts d´ells preparats per ser remuntats de la mateixa manera salvatge que esta equipada la resta de Canal. 


El Torrent del Pont es pot baixar en menys d´una hora, ja que obligats podríem dir que hi ha tres ràpels. Les instal·lacions permeten instal·lar corda per rapelar, tot i que en alguna d'elles la corda fixar molesta un xic. En tot cas, també és un descens prou interessant si es combina amb la part superior de la Sajolida. Com era previsible en tot el matí no ens hem creuat amb ningú, ja sigui pel permís, pel racó on em realitzat l'activitat, un mica amagat, però prefereixo això a la multitud de la Ferrada d´ahir de Sant Feliu,  suposo que jo i la cabra que en un dels ràpels també ens ha vingut a veure..... és el que té la natura, allà no hi ha animals, tots hi van !!!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada