divendres, 3 de gener de 2014

AMB LES ULTIMES LLUMS...

Punt de Sortida: Boca Nord del Túnel de Viella - 1370 mts -
Desnivell: 1300 mts
Alçada Màxima: 2584 mts
Dificultat: ME S2-S3
Característica: Vall magnífica


Doncs això, Bon Any 2014 per a tothom !!! això anàvem dient el dia 2 pels "puestus" ....desprès de tornar de la Vall d' Aran encara no feia 3 dies ja hi tornem a ser !!! aquests dies portem un intensiu "que pa que!!" Però.... els últims dies d´esquí, d´ascensions, .... renoi hi ha tant per descobrir, i tot es tan bonic !!!


Avui som uns quants més que l´ultima vegada, fins un total de 6, el Ricard, el Vento, l´Ivan, el Carlos, la Salvi i jo ... renoi quina colla, mentres pugem ( hem quedat a les 8:00 a Benabarri) quedem que pararem a Vilaller a fer un cofee ( ara es diu així) per concretar "l'objectiu d´avui" que amb l´horari que portem .... la qüestió es que hem d´estar a les 18:00 al refugi de Viella, ja que hi sopem a les 18:00 .... i no es conya !! és un lloc d'aquests amb molt "d'encantu" .....que ens ha trobat la Salvi.


Decidim que allò que tenim més aprop és la boca Nord del túnel, per tant allà hi anem, el vento ens proposa coll del tiet, del net, del pare del fill .... ah no que es tracta del coll "deth Nebot" ..... ja podíem anar buscant, però que a la resta ja ens sembla bé, la orientació es bona i tenim bons records de la zona ( Tuca de Betren) som de fàcil convèncer....


Segons anem pujant ( hem sortit a les 11:00 del parking) ens anem animant, i si, no et sembla, vols dir que  ... total que decidim tornar a la vall que ens porta cap a la Tuca de Betren i el Bargadera i fer aquest segon, no ho tenim massa clar ja que la meteo "toricament" ha de canviar, però escolta tu ... ara per ara ens aguanta, així doncs ..... "l´ultim no sopa !!!"

I vet aquí un colla "d'apasionats", que sense voler-ho es planten al cim del Tuc de Bargadera ( tot just davant de la Tuca de Betren que a la Puríssima trepitjàvem), fa dos dies no coneixíem gens aquest pam de Pirineus i .... ja hi hem pujat dos cops !!! el que són les coses. A més al arribar al cim el núvols que finalment han aparegut s´han tornat a obrir, per tant "reagalassssso", ara toca baixar, la neu no és dolenta però el problema el tenim amb la visibilitat ja que són al voltant de les 16:00 i esclar a aquestes hores ja hauríem d´estar pel cotxe !!!

Ens deixem anar, per si no teníem prou, anem buscant tubs i canals, per aquí i per allà, però la neu i les cames encara aguanten, per tant, desfem camí ràpidament. El Vento es coneix un "atajo" i com avui interessa arribar "amb llum " al cotxe li fem cas ( ai mare de déu !!!!) i una mica per aquí, una mica per allà, ara pujo, ara baixo, ostres que petem amb la pista que ens baixa de la cabana deth Pontent, per tant, efectivament hem retallat un xic ( tot i que les soles dels nostres esquí han plantat cara a pedres, branques i molsa ....)


Amb les últimes llums ( Ricard, això comença a ser un costum !!!) arribarem als cotxes tot satisfets, qui ho havia de dir, l´horari, el temps, l´itinerari .... no donàvem "dos pessetes" pel dia d´avui i ha estat una jornada rodona, aprofitada al màxim, sobretot pel Carlos ... tercera sortida d´esquí de monte !! jua, jua .... això si és tenir un par ... de cames !!! Moltes felicitats a tots, per la constància, per les ganes i per no deixar caure els braços.... ara tocar anar a sopar  QUE JA SÓN LES SIS !!!!!!

2 comentaris:

  1. Ei! !! Bona sortida la dl dia 2 igual k la dls dies 3 i 4, "friso" esperant les pròximes! ! Ara k em tornaré a agafar el frontal per no perdre la costum..jejeje

    ResponElimina
  2. Unos días geniales....compañia, nieve, esfuerzo, volteretas.... y el IORI!!

    Todo un éxito de organización!! Felicidades a todos/a!!!

    ResponElimina