divendres, 13 de juny del 2014

UNA TRADICIÓ ....

Si ens diuen que aquesta temporada acabem  a principis de juny finalitzant la temporada d´esquí no ens ho creiem, i menys veient com ha anat la temporada, entre lesions, feina, i  aspiracions independentistes ( per ficar-ho tot en el sac !!!) no havia estat una "bona temporada", bé això per els mortals, el cas de l´Elvira es "otro cantar". Però vet aquí que l'organitzador "Elvira Goes to hollywood" alias "el tio de los pochés" ens engresca amb un correu entre setmana, condicions "excepcionals" a l´Aneto ... possibilitats de fer Estasen ... i evidentment NO ES POT DIR QUE NO... encara que tinguem que marxar divendres per atacar dissabte (qüestió de calendari dels papis !!).


 La idea, arribar a la Besurta i sortir o... arribar dormir un parell d´horetes i sortir, al final entre que sortim tard d´Igualada i parem a sopar a Graus, al restaurant Lleida, on el "chico" va triumfar ....  arribem a la 1:30 de la matinada a la Besurta, per tant decidim dormir fins les 3:30 per sortir a les 4:00.  Estrenem el SCOUT  de l'Ivan ( cada vegada que surt aquest cotxe del garatge puja el pa xq anem a fer coses "de altura") per dormir-hi, li podem donar un 5. Just abans de sortir, ens comença a ploure, per tant, com cargols tornem a entrar als vehicles ... i esperem 30 minuts, encara algú l´aprofita per dormir un xic més, però a les 5:00 podem sortir, per tant ... no li podem girar la cara a la opció de fer l´Aneto, per això hem vingut !!!


Nit fosca, comencem a caminar cap al refugi de la Renclusa, a peu, no podem calçar esquís fins tot just passat el mateix, la neu pinta bé, ja està transformada, som els primers del dia, miren enrrera i el DRAC DE FRONTALS ens segueix ... no ens enganxarà, anem a bon ritme i avui l´Aneto es per nosaltres !!! la idea es arribar a Corones i allà fer dos equips, un per pujar per Estasen i plantejar baixar-ho i l`altre per atacar Aneto per la normal ( pas de Mahoma). Són les 7:00 i estem al portillon, tot es blanc devant nostre, el fred mossega, però el dia es bó .... sembla que gaudirem !!


Arribem a Coronas enmig d´una ventolera "interessant" avui no es dia de "crestes" i a més el meu bessó que també surt d'una lessió em diu que m´ho pensi abans de fer el boig ( a la meva edat, oi?) per tant es monten dos equips, Ricard i Xavi volen fer l´Estasen encara que no facin cim a l´Aneto, la resta, Xic, Ivan, Albert i jo atacarem per la normal ... i ja veurem que passa al pas de Mahoma amb el vent, per tant ... fets els equips tirem amunt.


Anem fent i sembla que tot i el vent podrem fer mahoma, veiem també com els companys s´endinsen a l'Estasen sense esquís ( la idea de baixar queda per una altre temporada) per tant sembla que tot va segons els plans. Efectivament cal para atenció a la cresta, però amb bons passos es fa cim, es més  és a la creu on hi fa més vent, però com tenim la creu, ens hi podem agafar per no sortir volant !!!  Desfem camí per esperar als companys a Coronas, ja que la seva idea era baixar i pujar per l´Estasen encara que fos a peu, però veiem que apareixen per la via normal, per tant han fet cim també .... es que tenen uns "pochés" ( a buen entendedor ....) per tant ..... baixada !!!


La neu arriba gairabé fins Aigualluts, a aquestes alçades de temporada !! a més tenim tota la catifa per nosaltres, neu transformada, primavera però d´allò més bona, i a més amb la categoria d´esquiadors que estem fets, ens permetem el luxe d´anar tallant plaques i esquiar devant les "purges" o jo encara diiria més, gairabé allaus !!! es que estamos muy locos ... bé exactament no és així, o que li preguntin a l´Albert oi ? en tot cas dia de GLORIA pels components de l´EGAN i com dirien por ahí, BROCHE DE ORO PARA CONCLUIR LA TEMPORADA !!..... a la propera GASSSSS !!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada