dimarts, 12 d’octubre del 2010

MONTSERRAT SALVATGE

A Montserrat sempre hi pots descobrir un racó nou, tot i la pròximitat, tot i haver-hi estat 1001 vegades, tot i que sembla que la seva extensió sigui reduïda, sempre et sorprèn. Avui toca la zona del torrent dels Cargols i Torrent del Lloro, just davant de la cova de l´arcada, i els podrem combinar, ja que un queda al costat de l´altre.
Farem combinació de cotxes i entrarem per la zona d´agulles, ja que d´aquesta forma reduïm el temps d´aproximació. Primer farem el Torrent dels Cargols i un cop finalitzem aquest, el del Lloro. Per combinar tots dos barrancs, remuntarem l´últim ràpel del lloro mitjançant uns esglaons a "modus" de ferrada, tot i que del tipus montserratí, és a dir "auténtico" ( esglaons i cordes, poca cosa més).

El Torrent dels Cargols és un barranc que té la seva part més esportiva al final, amb la combinació d´un ràpel de 42 mts ( balcó privilegiat de la cova de l´arcada) i una zona de foscos i caos de blocs que dinamitza el descens. El Torrent de AL LORO.... que no estamos tan mal!!! també té la major de les dificultats a l´últim ràpel de 30 mts.

Una característica de tots dos, és la gran quantitat d´esbarzers, eritjols, garrics, és a dir, selva meditarrànea que hi podem trobar durant el descens i que si no vigilem ens faran alguna que altre "firma" sobre la nostra pell o esgarraparan la nostra roba sense pietat, per això es preferible anar-hi amb roba de "guerra"!!!!.
Al final però, i com sempre a Montserrat, hem gaudit de tot un matí de descoberta, on ens hem endinsat un xic més en aquest muntanya salvatge i autèntica, on cada esgarrapada et recorda que encara existeix l´aventura de descobrir racons nous, gairabé verges i per on gairabé no hi passa ningú, ...... així tenim els braços !!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada