dilluns, 15 d’abril del 2013

AL FIL DE LA NAVALLA

Cada vegada més, sembla que és gairabé impossible poder fer quelcom sense coincidir amb més gent pels puestus, però vet aquí que el dissabte passat, senser voler-ho ....... "dos hombres y un destino" que diria aquell. El cap de setmana es presentava "potent", l'objectiu fer el  Bachimala de 3177 dissabte i Posets diumenge. A tot aquest plan calia afegir que estrenava equip nou, botes, esquis, pells .... i que anava amb el "Xic" que es d´apretar l´accelerador, tot aquest coctail em tenia més nerviós que macgiver en una ferreteria !!! però ...... el cap de setmana bé s´ho valia!!!!! i total , "somos marines o nenazas ?"



Així doncs, divendres tarda a les 20:30 sortim d´Igualada, dormim a casa del Xic, flagoneta hostel a la virgen Blanca, i dissabte matí, cap amunt, més tard que d´hora. Són 1440 mts de desnivell, el cims són amagats pels núvols, comencem caminant pel bosc des de el refugi de Viadós, quina estrena de les meves botes ..... quin mal fan les pedres !!! Arribem a la neu i ens dirigim cap a la Senyal de biadós, la neu es dura, i el flanqueig també, hem de treure grampons. Flanquegem des de el coll buscant remontar per la vessant sudoest ( ruta normal) guanyem massa metres i hem de baixar un tros esquiant .... Tornem a calçar pells i aquest cop desprès d´un altre flanqueis "extrem" enfilem cap al cim. No hi ha ningú estem sols, l´aresta, fina com el fil d´una navalla ens espera .... no cal dubtar, avui serem fonambulistes de la neu, a uns metres del cim el Xic ja en té prou, jo m´hi atanso per gaudir del espectacle, sol 360º de vistes, Bachimala un senyor cim, i encara queda el millor el descens !!!!. No baixarem per on em pujat, creiem que anirem millor si baixem pel barranc del Bachimala fins al bado de Bachimala i d´aqui cap a plan de Tabernés. Espectacle blanc, metres i metres de descens, abans d´arribar al "Bado" tenim un ensurt, ja que ens cau una petita allau de neu humida .....però no hi ha majors conseqüéncies  ( per poc !!!!!). Un cop a la vall, semblem "muñecas de famosa" patinant amb els esquí però, és el preu que s´ha de pagar per la volta, quer per altre banda ha estat ESPECTACULAR !!! 16 km, 1670 de desnivell, 7:30 .....i el que és millor CAP BUTLLOFA NI MAL ALS PEUS...prueba superada, que feliç sóc, que feliços som .... oi Xic ? i encara més ... que feliós serem !!!!!

2 comentaris:

  1. Felicidades a los dos! ! Vaya pasada de sortida...im-presionante!!!

    ResponElimina
  2. Company ..... si tus movement hubieran estado en esta salida habrían sido felices !!! però .... la pròxima más y mejor !!! Be happy my friend.

    ResponElimina