dimarts, 31 de desembre del 2013

FLIPAR "PER UN TUB"

Punt de Sortida: Pont que creua el Riu de Sant Martí ( pla de la ermita) - 1700 mts -
Desnivell: 1100 mts
Alçada Màxima: 2779 mts
Dificultat: ME S2-S3
Característica: Oblidat, orientació O


Tot i que la idea era pujar a esquiar a la Vall d´Aran avui la meteo és millor a vessant Sud que a la Nord, a més com ahir ja vàrem tenir la nostra dòssis de mal temps, i avui pujar també l´Ivan a fer un "sube/baja", decidim anar a la vall de Boï. 


Entre tot el que tenim per escollir ( aquests dies ha nevat a cara sud) decidim anar a buscar la vall de Sant Martí, ja que podrem sortir amb peus des de el cotxe, i tenim algun objectiu encara "intacte" d´altres anys de "joventut". Sembla però que molta gent ha decidit igual, però "foqueador no hay traza, se hace traza al foquear" !!!!

L'ivan està tot eufòric, tot i les hores de cotxe, el fet de ser els primers en entrar a la vall un cop deixem enrere el bosc, i poder fer traça, fa que el paisatge que s´obre davant nostre sigui "expectacular" !!!!, tenim un bon tou de nou nova, pols, fresca .... el vent ha ventat les carenes ( el port de Rus gairebé no en té) per tant, abans de seguir amb el conformisme d´arribar al Port, decidim tirar " a la brava", estil EGAN, això i perquè veiem un tub de descens, que no ens podem estar de mirar ..... ha de ser nostre !!!!


Ens emparrem per la dreta del tub de l´Estanyet, com si volguéssim anar a buscar el port de Roi, per assolir el cim del Tossal des Raspès de Roies, o Castell de Rus (com també l´anomenen) , de 2783 mts. Ens hem de treure esquís en un punt de la pala massa dreta i amb neu ventada (per si les mosques) ..... però a dalt ens tornem a calçar per arribar per capdamunt del Coll. Ens haurem de treure els esquís per arribar a peu al cim, ja que la part superior es tota ventada.


Just en el coll el temps gira i comença a fer vent i a nevar, renoi quines coses de la mare natura !!!!, per tant la visita al cim és com un "sospir", just per poder fer foto, petons,  i fer un 360º ràpid .... cal baixar. Tornem al niu de material, preparem les "eines" i  ......S, S, S, S, S vinga girs i vinga girs, en una neu pols "pa flipar". I encara ens queda el millor, el TUB !!!!, cal vigilar però, ja que cal entrar bé i no trobar cap "tiburón" ( pedra amagada) pel camí, els companys em deixen l´honor d'anar primer ... es de ser buena persona !!!


I si algú tenia dubtes ..... les fotos no acaben de demostrar la neu, l´entorn, la pendent, la FELICITAT de fer la baixada pel "tub de l´estanyet" ...... d'aquelles que et fan pensar ... AVUI L'HEM ENCERTAT DEL TOT,  hem estat "els escollits". A més torna a obrir i fins i tot surt el sol !!!! efectivament el nostre moment estava per arribar, i aquí el tenim, només cal estirar els braços agafar aire i deixar-te fluir per la matèria blanca, ella et porta .......


A la part baixa no podem evitar deixar de mirar endarrere, avui ha estat un descens d'aquells que no s'obliden fàcilment, ha estat sens dubte uns dels bons ... com diríem col.loquialment HEM FLIPAT PER UN TUB !! mai millor dit .....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada