dissabte, 28 de juny del 2014

TUTTI FRUTI !!!

Diuen que la cabra tira al monte, potser en el nostre cas el "gripau" ( i no parlo per mi ...) tira al torrent. Fa uns dies que haviem quedat per aprofitar aquest cap de setmana  per fer BARRANCS, amb totes les seves lletres, en tenim tantes ganes que en volem fer més d´un , dos o tres ... tots els que poguem, i escollim la zona d´AINSA que n´hi ha per triar i remenar.


El primer de la llista és la Foz de la Canal, ja que hem pensat que no hi haurà tanta massificació de gent com a altres de la zona, però sorpresa, quan arribem al parking ja hi ha un equip de 4 persones, i mentres nosaltres ens equipem n´arriba un altre de 6 ( i nosaltres som 6 també Cecilia, David, Ricard, Xavi, Ivan i jo) per tant cal agafar tiquet !!! no obstant com nosaltres volem fer via per anar a fer més "barranquitos buenos" només farem la part inferior (els altres grups van a fer l´integral) ja que és la mes estètica, amb 5 rapels seguits de 25 a 45 metres de longitud el més llarg.


El dia acompanya, i com els altres grups van més amunt, nosaltres en 25 minuts arribem a la nostra entrada,  i ens quedem sols ( que també és interessant ...) Els primers rapels són senzills, i el barranc deixa pel final la part més estética i vertical  amb un salt d´aigua de 45 mts seguit d´un altre de 25 mts, amb una zona amb parets altives i estètiques, amb poc menys de 2 hores d´activitat  hem fnalitzat el descens, i com ens hem quedat amb ganes ( quina sorpresa, oi?), i qui més qui menys ja portava la idea de fer-ne un altre, buscarem una mica de divertimento = Salts !!! 


A la zona n´hi ha molts que compleixen aquesta caracterísitca, però fa molts anys que ens haviem parlat del Viandico, i cap de nosaltres encara l´havia fet, per tant ... avui toca un de nou !!  a més no es massa llarg, es troba un un lloc privilegiat ... doncs no en parlem més !!! carretera i neopreno !!


En el primer dels parkings ( segons les ressenyes que tenim) parlem amb un "lugarenyo" que ens explica que hi ha la possiblitat de no fer el que ens marca la guia, sinó combinar el barranc amb la cova del Moro, de Aso, de los Moros del Molino .... ondia !!!!! el Ricard i jo ens mirem ... que podem entrar al Barranc per una cova ????  QUE SE PAREN EL MUNDO !!! i que queda només a 10 minuts? i que no cal fer combinació de cotxes? i que podem anar amb el frontal no sumergible ? ... i que per tant fas una integral, que passes per aigua, que hi ha formacions, que, que, que ..... no cal pensar-hi més !!! a fer-nos ratpenats ja !! L - L - A !!!!


Quan els hi expliquem a la resta del grup les cares són si més  no de sorpresa, sobretot la de Cecília que això d´aigua, foscor, fred, estretors, bitxos .... no la deixa molt tranquila ( home veient la companyia jo tampoc ho estaria, ... i si a més penses que a la minima que algu els hi explica que es pot entrar per una cova, que si allò que si això ja s´hi tiren de cap !!! es per tenir una mica de "dubtes" sobre tot plegat)  però, al miedo ....punyalás !!!


Per tant ... petates, frontals, una mica de ganyips ( encara no hem dinat ... SACRILEGIO !!!) i a buscar la boca de la cova, que nosaltres hem batejat ( per tenir més tranquil.la a Cecilia) la tronxabarranqueros, deboraneoprenos, el aliento del diablo .... tots ells noms que demostren que no li tenim cap tipus de por a un forat negre i humit ....( ui, segons ho escric crec que no és la millor "definició" ... marranotes !!!).


En tot cas, seguint les indicacions trobem la cova sense problemes, i sabem que a dins tampoc en tindrem, i es així com ens anem endisant en la foscor d´aquesta cavitat i mica en mica ens va captivant i més i més, formacions, aigua, tota ella ens debora .... però la emoció de fer quelcom desconegut, que no tens referències, fer-ho sense planejar, sense tenir-ho programat ... de tant en tant ... també es emocionant anar a l´aventura !!! El noi ens ha dit que duraria una horeta aproximadament i tot i que al final tot es fa estret i sembla que ens hi quedarem atrapats per sempre més, al final ..... se hizo la luz !!!! hi apareix el raig de llum que ens incida que arribem al barranc ... per tant ara arribarem a l´aigua FREDA i cristal.lina del barranc, i que ens anira molt bé per netejar els neoprens plens de fang !!!


Del viandico podem dir que si breve dos veces bueno, ens deixa una mica "xofs", tot i que el lloc és bonic, podem fer 4 salts interessants, l´aigua es cristal.lina ... es queda una mica curt, i la falta de continuïtat fa que ens quedem amb ganes. A més el fet que personalment m'hagi tornat a lessionar ( el trencament fibrilar del bessó esquerre ha tornat a dir la seva ) fa que potser no l´hagi gaudit i disfrutat del tot, que hi farem !!! jo ja tinc el finde sentenciat !! ( els companys  Ricard, Elvira i Ivan, a l´endemà encara aniran a fer el Sarcoz, un barranc nou i alpi de la zona)



Sabíem que es tractava d´un barranc comercial ( per això venim per la tarda) i que no seria gens complicat, però pensàvem que seria una mica més esportiu i estètic, ARA BÉ només pel fet d'entrar-hi per la cova ja ha valgut la pena, per això som GENT DE L´EGAN, NO? PER LES COVES !!!! ACTIVITAT totalment recomenable per a iniciació d'ambdues activitats, espeleo i barranquisme, un TUTTI FRUTI SUCULENT !!!

1 comentari:

  1. qui podia dir k no a una mica d aventura fora dl guió? Perquè com sempre la companyia no podia ser millor! ! Per aixo va ser un altre finde fantàstic!

    ResponElimina