dissabte, 4 de maig del 2013

ATIENDE !!! LAS "GARDENIAS" REALES ......

Les promeses están per ser cumplides, i ja feia massa temps que en teniem una de pendent. La visita a Zaragoza !!!! A més el moment s´ho valia.... tornada de la Vero de Canada, pis a estrenar,  que si cursa de cars, i com no podia ser d´una altre manera ..... quelcom d´activitat, no?
Així doncs aquest cop, la "abanzadilla", creu oportú realitzar una sortideta per las "Gardenias Reales" que diu la Salvi  o LAS BARDENAS REALES com diu la resta del món.


La ruta escollida és la clàssica VUELTA AL POLÍGONO, de 32 km de distància, i que comencem del  Alto de los Aguilares. La nit del divendres hem dormit al pis del Carlos i la Vero ( l´hem estrenat !!! ai senyor quin orgull !!!!) i a primera hora del matí ens hem dirigit cap a Tudela, on en un càmping proper ens esperaven els Marinos i el seu cotxe ..... espatllat !!! ( crec que algú necessita un vehicle nou) En tot cas, fem entrepà al bar del càmping i desprès de recuperar el cotxe i tot plegat ens dirigim cap a la Bardenas.


El lloc és realment curiós,i ben val una visita. Tenim la sort que l´engaxem amb una època ideal, ja que encara hi ha restes de vida !!! el verd dels camps contrasten amb l´argila i el color marronós de les formacions que aquí es produeixen i que  s'anomenen CABEZOS, i en la nostra ruta visitarem el de CASTILDETIERRA ( mmmmhhhhh deixa´m pensar que el nom tindrá quelcom a veure amb la forma ...... bé potser sóc massa agosara´t)


La ruta és tracta d´una pista oberta al trànsit rodat ( aquesta és la part més negativa de tot plegat)  i que dona tota la volta a la zona militar que hi ha dins del parc Natural, on si t´estimes no ser un perfecto tiro al blanco, no hauries d´entrar , tot i que ells no t´ho impediran ( bé en tot cas amb uns cartells que tenen molt ben posadets !!!).  La ruta no supera els 200 mts de desnivell, per tant molt planera i rodadora ...... que feliç sóc amb la meva 29"


Tot i les parades per contemplar les formacions, per aportar un xic de líquid a la zona, per fer les fotos ..... per superar un company i desprès frenar .... tot i aquests jocs, la ruta es fa en unes dues horetes, però es pot ampliar si es vol anant cap al Paso, però com nosaltres tenim "fiesta de vestir" per la tarda a Zaragoza, ens estimem més anar a dinar ( qui ho diria veritat?) i tenir temps per la dutxa i els preparatius "festius".


 Per tant, enfilem cap el mirador per fer una ultima ullada a las Bardenas, ja que segurament dintre de pocs dies aquesta verdor que ara podem observar es convertirà en una zona àrida i seca on fins i tot les granotes portaran cantimplora !!!! on els mosquits seran animals d´eliminació massiva !!!  on la temperatura serà tan alta que es podria fregir un ou al casc de qualsevol "biciclista" així doncs .... porteu una mica de pa i vi, que sempre passa millor !!!!



Podeu consultar dades i més informació a la pàgina oficial del parc: Bardenas Reales

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada