dimarts, 23 de juliol de 2013

ESFERRADA ....by circ du tempesta

 
 Desprès de la tormenta sempre ve la calma, i es que la nostra entrada a Andorra ahir dissabte va ser d´aquells "de recordar". Calamarsada a tope, carrers tallats, gent traient el gel ... i si entrar a Andorra ja és un kaos..... amb aquest tormentón, ni te digo . Però anàvem  SCALADA a gaudir d´aquest espectacle del Circ du Solei, i "por lo pelos"...... pluja abans de l´espectacle, capelines preparades ... i sort que just abans de començar, stop !!!! uff by de pels !!!!


Així ens vàrem anar a dormir, amb una previsió meteorològica d´aquelles que et fan pensar que potser demà ... potser la meteo dirà la seva i no deixarà gaudir del que teníem previst fer. Però, desprès d´un bon esmorzar, i treure el nas al carrer, un matí SOLEI, SOLEI.... per tant cap a la Ferrada del Roc de la coma d´Erts ferrada pròxima a la Massana i que encara no havíem fet cap de nosaltres ( la ultima vegada que vaig ser-hi estava tancada !!!)


La ferrada en qüestió és de les senzilles d'andorra, però té una parell de passos estètics i bonics que fan que sigui ben senzill decidir anar-hi a fer una visita, bé això i que era de les poques que encara no teníem " a la butxaca".


El que són les coses, ahir buscant aixopluc i avui buscant ombra, aigua, aire .... ja que la temperatura és força elevada, i això es reflexa en els núvols d´evolució que anem veient que es van formant al nostre voltant, de ben segur que això acabarà com ahir, i així porten 15 dies a Andorra !!!!!


La ferrada comença desprès d´una aproximació d'uns 15 minuts i comença amb un primer tram vertical  senzill, tot seguit un flanqueig que ens porta a la primera de les parts verticals. Continua novament amb una nou flanqueig per accedir a la segona part vertical, i finalitza amb un nou flanqueig. Aquests flanquejos li treuen un xic d'interès a la via, però les vistes que tenim de la zona són immillorables i com la companyia "es de la buena" .....( si no dic això yaqui chan me da un toque ... uish !!!!)


El descens de la ferrada es fa per camí marcat, moltes vegades però penses, renoi i aquí no hi ha cable ? ja que hi ha algun tram que sembla que sigui més "dangerous" que algun de la ferrada. En poc més de mitja hora tornem novament a ser al cotxe. Matí perfecte,sobre horaris per poder anar de tendes, fer una pizza ..... vamos tot un "espectable" !!!!!...... si fos per mi el batejaria com a  ESFERRADA !!!!! (amb permís de yaqui .... esclar !!!! uish !!!!)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada