dilluns, 23 de novembre del 2009

EL TAGA, BUSCANT EL NORD

No pinta molt bé la sortida ( devien pensar els companys), estem a Ribes de Freser, volem pujar al Taga per fer aproximadament 1200 mts de desnivell, i tot això ho hem de fer mitjançant la memòria de l´Oscar, que surt del cotxe dient: "doncs no sé exactament si el camí anava per aquí o per allà" ( eh !! tot per despistar)
Fora conyes, es tractava d´intentar repetir l´itinerari de les proves d´accès a tècnic esportiu que en el seu moment vaig fer en aquest indret.

Comencem l´ascens, i encerto a la primera el corriol de sortida (bien !!!), el que no encerto tan bé és el corriol que hi continua (no tan bien !!!), però cap problema, ho preguntem a algú "del lugar" i ja està, bé, potser una opció és preguntar a algú del "lugar" que et pugui respondre (no és el cas del de la foto !!), per tant, una altre opció és ficar-se en un terreny d´un pagès ( sabent que el tens aprop) i que un cop en vegi enmig del seu prat, mitjançant les noves tecnologies ( es a dir cridant entre nosaltres) li facis entendre que tú vas "fora de camí" voluntariament i que et dirigeixes al camí "conegut",...... si no et diu el contrari, vol dir que vas bé, complicat entendre però amb un parell de JA, JA !!! tot queda molt més clar.
Així doncs, i com entrava dins dels meus plans (novament bien !!!), condueixo al grup per la ruta que recordava (ara sí que bien, bien, bien !!!), i que si un esquerdaculs, que si rastres de talpó, que si d´aquí en treiem ginebra ..... bé, una sortida per ensenyar als companys, que no només de caminar i orientar-nos en sabem "aquests que donem classes!!!"
La part superior de l´itinerari es "deixa" fer, i tot i que guanya metres ràpidament, el fet que hi bufi aire, fa que la temperatura i la suor no sigui excessiva.
Al llarg del dia, però, hem tingut núvols per aquí i per allà, i com es característic de les bones atalaies, des de el Cim del Taga, podem observar perfectament tot el que ens envolta.

Es pensàven però els companys que nomès a mi em tocaria avui treballar, doncs els hi tinc reservada una sorpresa, avui toca classe d´orientació, IVAN A JUGAR !!!!, i es així com li explico com aconseguir un rumb, com treballar amb la brúixola i el mapa, i ja li dono deures, ara a baixar fora de camí utilitzant els elements del relleu e interpretant el mapa, TOMA !!!!
Sembla que ho pilla força bé, ara, quan anem a petar al cadàver de la vaca enmig del prat, penso, ostia !!!, ara sí que ho tenim xungo, si ni la vaca ha sapigut trobar el camí, amb el novell de l´Ivan som carn de voltor !!!!
Però finalment, gràcies a les interpretacions del "profe" i a la bona feina dels "alumnes", la jornada surt completa, hem fet els 1200 mts i si cal comentar un però seria que ........ desprès de còrrer a la baixada per arribar a dinar al restaurant ELS CAÇADORS, aquest estava tancat !!!!!! ooooooohhhhhhhhh això si que és una mala passada, que amb el menjar no s´hi juga homes de déu!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada